aanbevelingen Flower Power @ Tuinen van West


“Flower Power @ Tuinen van West is een inspirerend initiatief om stadsnatuur te bevorderen maar ook om Amsterdammers in direct contact te brengen met de wilde flora en fauna. Dankzij onderzoek eigen onderzoek wordt duidelijk hoe belangrijk insecten voor het gebied zijn en dat ecologisch beheer de insectenrijdom belangrijk kan vergroten. Biodiversiteit is niet alleen leuk maar is ook zeer belangrijk voor het stedelijk welzijn en de economie. Top!

GEERT TIMMERMANS
STADSECOLOOG AMSTERDAM


ROELAND FARJON
CIRCULAIR BEHEER GROENE OPENBARE RUIMTE

"Flower Power @ Tuinen van West is een prachtig en kleurrijk initiatief van een aantal enthousiaste groene-mensen. Mensen met oog en zorg van de flora en fauna in de stad. Door het mooie en kleurrijke groen dat deze mensen aanleggen en onderhouden kan een ieder weer genieten van bloemen, bijen en vlinders. Een zeer belangrijke biodiversiteit die onze leefomgeving nu juist zo mooi en gezond maakt. Bloeiende planten, bijen en vlinders, het kan niet op. Genieten maar. Het geeft daarom een goed en warm gevoel dat we niet alleen staan in de zorg voor onze groene openbare ruimte. Door ‘groen’ samen te werken wordt onze leefomgeving mooier en gezonder."


DAVE GOULSON
AUTEUR


KARS VELING
VLINDERSTICHTING"Geweldig hoe de gebruikers van de 'Tuinen van West' zorgen voor meer kleur op de wangen van het groen daar. Hun plannen maken het groen weer kleurrijk en gezond en allerlei dieren, waaronder vlinders en wilde bijen, zullen daar zeker van profiteren. Bovendien: gezond groen is ook goed voor de mensen."
"Flower Power @ Tuinen van West is een geweldig initiatief om juist binnen de stad veel ruimte voor natuur en insecten te scheppen. Zonder bestuivers zouden de schappen in onze winkel leeg raken! Dankzij goed natuurbeheer en extra aandacht voor wilde bloemen kunnen wilde bijen zich wel degelijk herstellen en met goede drachtplanten kan de stad voor honingbijen ook een feest zijn!”

ROLF ROOS - UITGEVER
‘NIET ZONDER ELKAAR’